Hasznos oldalak

 • Ingyenes céginformáció

  Ingyenes céginformáció

  Az Igazságügyi Minisztérium Szolgálata lehetőséget biztosít bárki számára, hogy a hatályos magyar szabályozás alapján bejegyzett gazdasági társaságok cégadataiba betekintsen.

  Az alább található linkre kattintva lehetőség nyílik a cég neve, cégjegyzékszáma vagy adószáma alapján történő keresésre. A keresés eredményeképpen lekérhető a gazdasági társaság tárolt cégkivonata vagy egyes kiválasztott adata (mint például a székhely, jegyzett tőke, adószám, végelszámolás, felszámolás, csődeljárás adatai). Ugyanitt lehet ellenőrizni azt is, hogy egy adott személy nem áll-e vezető tisztségviseléstől való eltiltás hatálya alatt.

  Igazságügyi Minisztérium

  Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

  1055 Budapest, Kossuth tér 4.

  http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html

 • Bíróságok

  Bíróságok

  Az alábbi linkre kattintva éri el a hivatalos bíróság keresőt, mely egyúttal abban is segít, hogy a település kiválasztásával meghatározza, hogy mely bíróság illetékes az adott területen eljárni.

  A település beírását követően a rendszer kiadja a helyi, megyei, valamint a speciális különbíróság elérhetőségét is, így a szükséges fokú bíróság kiválasztható. Az eredmény megjelenését követően közvetlenül egy kattintással elérheti a keresett bíróság aloldalát és elérhetőségeit.

  http://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/birosag-kereso

 • Ügyészségek és Rendőrségek

  Ügyészségek és Rendőrségek

  Az alábbi Pdf fájlokban megtalálja valamennyi ügyészségi egység elnevezését és elérhetőségeit valamint Rendőrkapitányságok elérhetőségeit.

 • Börtönök

  Börtönök

  A büntetés-végrehajtási intézményeknek Magyarországon három szintje van: fogház, börtön és fegyház.
  Valamennyi büntetés-végrehajtási intézmény elérhetősége megtalálható az alábbi linkre kattintva:

  http://bv.gov.hu/bv-intezetek

 • Nemzeti Jogszabálytár

  Nemzeti Jogszabálytár

  A Nemzeti Jogszabálytár használatával Magyarországon bárki ingyenesen online hozzáférhet a teljes hatályos magyar jogrendszerhez, sőt 5 évre visszamenőleg előző időállapotokat is meg lehet tekinteni az egyes jogszabályok vonatkozásában.

  A jogszabály keresés igen egyszerű, bármely ismert adat megadásával jó eséllyel rátalál az Ön által keresett jogszabályra. Amennyiben tudja a jogszabály számát és kibocsátóját, bizonyosan pontos találatot kap. Ha ezt nem ismeri, kereshet kulcsszóra a joganyag teljes szövegében vagy csak címében.

  Böngészhet a közismert (gyakran keresett) jogszabályok között. Megnézheti, hogy mely jogszabályok léptek hatályba vagy éppen váltak hatálytalanná a mai napon.

  http://www.njt.hu/